Jak se správně strat o bazén


Mít doma bazén je skvělé z několika důvodů, a tím hlavním samozřejmě je, že se můžete koupat kdykoliv budete chtít a nemusíte dojíždět na koupaliště. Letní teploty jsou rok od roku vyšší a tak je jasné že budete chtít mít k dispozici bazén co možná nejčastěji, abyste vysoké teploty zvládali snáze. Jenže mít doma bazén je i o údržbě, protože bez ní bude voda velice rychle zelená.

Kdo nechce vyhazovat peníze za levné, ale nekvalitní bazény, ten už se dávno rozloučil s nafukovacími bazény a s bazény ze supermarketů. Opravdu kvalitní bazén je vyrobený z pevného a odolného plastu, který odolá nejen letním, ale i zimním teplotám. Spousta lidí si vybírá zapuštěný bazén, protože ten je snazší na údržbu. Co musíte dělat pro to, aby voda ve vašem bazénu byla vždy čistá a zdravotně nezávadná?

žena v bazénu

Zelená bazénová voda zapáchá, obsahuje bakterie a řasy, které způsobují řadu kožních problémů. Nikdo by se v takové vodě koupat nechtěl. Protože v bazénu je voda stojatá a přirozeně se nečistí, musíte to dělat vy. Je nutné pravidelně měřit pH a zjistit tak, zda není voda příliš kyselá. Jakýkoliv výkyv z ideálních hodnot znamená problém. Alkalita plus 1kg Bazenygluc vám pomůže udržovat pH v rovnováze. Použití je jednoduché a dávkování snadné, proto by tento výrobek neměl chybět u nikoho, kdo má doma bazén.

brýle u bazénu

Nejde jen o čištění vody
I když je samozřejmě nutné čistit vodu chemicky, je také potřeba čistit ji ručně od spadaných nečistot, které mohou také způsobit kažení vody. K tomu vám pomůže síťka. Chcete aby bylo v bazénu nečistot co nejméně? Pak bude ideální když si necháte bazén zastřešit a střechu zatáhnete kdykoliv bazén nebudete používat.
Vysavač – abyste měli povrch bazénu vždy dokonale čistý, je potřeba používat vysavač, který se dostane všude i pod vodou a díky tomu budete mít bazén vždy dokonale čistý bez mazlavého povlaku.